NÄR OSKULDER KYSSER

Sep 16th, 2009 | By | Category: 1998-1, Recension

Av Per Hagman
Bonniers 1997

Hagman har skrivit en roman om återseenden och sexuella relationer, om vackra, ängsliga och fåfänga människor där minsta motståndets lag är den lag som gäller. Huvudpersonen Benjamin, popsångare, är osäker om sin sexuella läggning och beskrivs som en ganska desperat man.

Författaren har tidigare gett ut tre böcker. Cigarett (1991), Pool (1993) och Volt (1994). I dem förekom mycket mer namedropping än denna. Han tillhör den unga generation som tror att man skriver en ny Jack genom att berätta om vad som sker bland transvestiter och drag queens.

Det är en bok om avvikande människor för unga människor som vill bejaka avvikelser. Tyvärr är det väl så att den målgruppen super upp sina pengar på Café Opera i stället för att köpa böcker. Kanske är jag för gammal, kanske är jag homofob, kanske finner jag ingen spänning i det som för Hagman framstår som spännande och underhållande. Kanske kan någon förutom redaktörerna i kvällspressens ungdomsbilagor finna detta vara stor litteratur. Alla dessa kansken.

OLOV BLOMKVIST  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22