NÄR MÅNEN SKINER

Mar 12th, 2010 | By | Category: 2005-1, Recension

Av Dean Koontz
By the Light of the Moon 2002
Översatt av Tove Janson Borglund
Bra Böcker 2004

Man har kanske svårt att läsa den här boken som ett debattinlägg om det som händer på åtskilliga laboratorier runt om i världen. Det är den kanske inte helt ofarliga så kallade nanotekniken. Men så är det faktiskt.

Konstnären Dylan O’Connor och hans autistiske bror Shephard har tagit in på ett motell i Arizona när en galen ”doktor” vräker upp dörren och utan att förklara överfaller Dylan samt injicerar ett preparat i hans vener. Dylan får dock veta att antingen kommer han att dö av medlet ifråga eller också kommer hans liv att förändras. ”Doktorn” varnar honom och säger att han måste fly, dels från ”doktorn” fiender, dels från polisen – ingen kan nu hjälpa honom.

Som alltid när det gäller Koontz är hans fantasi enorm och här gäller det att hänga med i svängarna. En tredje person, ståuppkomikern Jillian Jackson, som också fått det märkliga medlet injicerat i sin kropp.

Tillsammans flyr de nu för sina liv och vad de kommer att uppleva under den följande 24-timmars mardrömmen ska inte berättas här.

Den som gillar Koontz får sitt lystmäte, den som inte gillar honom kan kanske ha svårt för den här sortens thrillers.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22