NÄR KÄRLEK KALLNAR

May 19th, 2013 | By | Category: 2013-05 maj, Recension

Omslag till När kärlek kallnarAv Cissi Lundgren
Vulkan 2012
ISBN 9789163722134, häftad, 268 sidor

Den första boken av Cissi Lundgren läste jag redan 1996 – Staffan var en stalledräng. Det var en ganska slarvigt hoplimmad historia utgiven av Sundsvalls Unga Skrivare. Författaren har fortsatt att ge ut böcker, även om de inte kommer på något av de mer etablerade förlagen. Hon förlägger gärna sina handlingar i kyrklig miljö och det är ganska naturligt, präst som hon är.

Denna bok är en fristående fortsättning på När häxor brinner. Bokens huvudperson är Julia Holm som kommer till Sundsvall för att arbeta som präst. Hon har fått sparken från sitt tidigare arbete och är lite tilltufsad. Hon hinner inte mer än börja innan hennes vän och kollega Annelie blir mördad. Misstankarna riktas mot en annan präst som Annelie har haft ett förhållande med.

Julia söker efter sanningen tillsammans med polisen Axel Eldh. Tycke uppstår. Boken innehåller med andra ord en del spänning och lika mycket kärlek. Intrigen är kanske inte så märkvärdig, men fungerar ändå. Det som däremot absolut inte fungerar är den urusla korrekturläsningen. Det är inte acceptabelt med mängder av stavfel och mängder av mellanslag som av någon anledning försvunnit så att olika ord har skrivits ihop. Motsatsen till särskrivning alltså. Allra minst är det acceptabelt att personers namn stavas på olika sätt lite här och var. Inget retar en läsare mer än sådant.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22