NÄR JAG SER DIG

Jun 11th, 2013 | By | Category: 2013-06 juni, Recension

Omslag till När jag ser digAv Yamilé Andreasson
Idus Förlag 2013
ISBN 978-91-87001-66-6, 471 sid

Yamilé Andreasson föddes 1972 i Chile, kom som barn till Sverige och hamnade till sist i Varberg där hon försörjer sig med att tillverka hundartiklar och designa hemsidor. Skrivit har hon större delen av livet, första opuset från 7-årsåldern handlade om vänskapen mellan en katt och en mus, och nu har hon kommit med sin debutroman som i stort handlar om smärta över livets felbeslut men också om drömmar om insikten att följa hjärtats röst oavsett vart det leder.

Det börjar riktigt dramatiskt när en galleria sprängs och huvudpersonerna Anders och Isabella begravs i rasmassorna. I väntan på att bli räddade och för att hålla rädslan borta börjar de samtala om sina liv och hur annorlunda det kunde ha blivit om de inte följt konventionerna utan haft modet att följa sin inre röst. Vad skulle ha hänt om inte om hade varit?

Yamilé AndreassonDet är en söt bok, skriven i jagform och på ett enkelt och anspråkslöst språk.

Att Andreasson är debutant märker man på att hon ännu inte lärt sig att ”ta död på sina älsklingar”. Det finns longörer men trots det är det ett gediget förstlingsverk.

BARBRO LINDBORG

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22