NAPOLEONS PYRAMIDER

Oct 27th, 2008 | By | Category: 2008-5, Recension

Omslag till Napoleons pyramider

Av William Dietrich
Napoleon’s Pyramids 2007
Översatt av Lennart Olofsson
Forum 2008

År 1798 inleder Napoleon sitt fälttåg i Egypten. Militärt blev resultatet klent, vetenskapligt och konstnärligt blev det rikare. Det är också den romantiska sidan av företaget som William Dietrich tar fasta på i sin pojkboksinspirerade rövarhistoria. Dietrich placerar en amerikansk äventyrare, Ethan Gage, i Napoleons sällskap, och följer honom genom eld och vatten, från horhus i Paris till gravkammare vid Nilens strand. På något sätt handlar det hela om en amulett som goda och onda arkeologer slåss om, men den röda tråden är inte alltför besvärande.
william dietrich

Dietrich har valt att skriva en äventyrshistoria i den stora stilen, som kan leda tankarna till Alexandre Dumas och Indiana Jones. Det är inget fel på påhittigheten, trovärdigheten eller den språkliga lusten. Ändå är det något som fattas för att riktigt hålla liv i berättelsen genom alla de nästan fyrahundra sidorna. Kanske är det lite för mycket av det goda, utan att den grundläggande berättelsen förmår ge tillräckligt med drivkraft och energi. Den grundliga researchen och det färgstarka stoffet räcker ändå för en stunds underhållande läsning.

PÄR ALEXANDERSSON

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22