NÅGOT DU INTE VET ATT JAG VET

May 21st, 2017 | By | Category: 2017-05 maj, Recension

Omslag till Något som du inte vet att jag vetAv Birgitta Bergin
Bokfabriken, 2017
ISBN 978-91-76293-78-2, 380 sid
or

Detta är en fristående fortsättning på Bergins bok Som ett brev på posten (2016) där det lyckliga men bestämda gamla paret Elsa och Thore förlovade sig. Nu lever de som gift par på Kanarieöarna men har bestämt sig för att återvända hem till stugan i skärgården dit de också bjuder in släkten för en helg.

Birgitta BerginEftersom släktingarna i brev från Spanien fått veta hur de borde fungera i tillvaron, något som inte tagits så väl emot av alla inblandade. När de väl träffas bli stämningen lite uppsluppet norénsk där nya hemligheter kommer upp till ytan och olika åsikter bryts ofta på ett inte alltid ”normalt” sätt. Under året som gått sedan förlovningsfesten har medlemmarna i familjerna Bergh och Tapper hunnit med en hel del både roande och smått spännande saker och författaren hanterar irritationsmomenten på ett humoristiskt sätt där det alltid finns ett uns av allvar i botten. För den som glömt eller förträngt vissa av personerna kan läsa sig till relationerna i det persongalleri som presenteras.

Bergin skriver rappt och ger sina personer liv och djup. Det är mycket lätt att förstå att hon på relativt kort tid blivit känd som framstående inom genren feelgood. Hennes bakgrund finns inom reklam- och marknadsföringsbranschen och förmodligen har hon haft nytta i skrivandet av att vara något av en kosmopolit – hon kommer från Kungälv men bor nu i spanska Marbella dit hon anlände via Göteborg och Bryssel.

Tidigare har hon, förutom fjolårsboken Som ett brev på posten gett ut romanerna Fångad i Marbella (2013), Ett oemotståndligt förslag (2014), En oemotståndlig affär (2015) och Ett oemotståndligt begär (2016). Hon har nominerats och nått finalen i till Stora Ljudbokspriset två år i rad.

LENA JEPPSSON

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22