MORDET I RISVEDEN

May 18th, 2012 | By | Category: 2012-05 maj, Recension

Omslag till Mordet i RisvedenAv Sune E Olsson
PaperTalk 2012
ISBN 978-91-86377-84-7, 260 sid

Författaren bad redaktionen att det skulle vara samma recensent till denna bok som till debuten Granne med lyckan (http://www.dast.nu/recension/granne-med-lyckan). Båda ingår i en trilogi som han döpt till Ringar på vattnet.

Begäran är inte fel: i själva verket kan man se böckerna (inklusive den kommande) som en helhet. Det blir knappast njutbart att hoppa in nu. Avslutningen av denna berättelse har flera ouppklarade delar så känslan blir mer som en följetong.

Sune E OlssonVad gäller omdöme så står sig mitt första intryck: Inte helt trovärdigt vad gäller händelser och vissa personer, lite för mycket pedofiliinslag (måste inte vara så detaljerat) men en flytande och stundtals mycket spännande mordhistoria.

De viktigaste personerna från förra boken är förstås med. Fokus ligger dock denna gång på en ung kvinnlig polis som får huvudansvaret för mordutredningen. En bihistoria där är motsättningar och intriger i polisgruppen.

Sune E Olsson kan skriva. På försättsbladet har han ett motto: Jag skriver, alltså finns jag. Han skriver också noveller, som vi i DAST publicerat flera av och fler finns på gång, den senaste är Beskyddarna: http://www.dast.nu/novell/beskyddarna).

Jag skulle vilja upprepa min önskan från första recensionen, att han fick hjälp av en hårdhänt förlagsredaktör. Då kan hans skrivande utvecklas ännu mer.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22