MORDEN I MIDSOMER En tragisk mans död

Jun 9th, 2011 | By | Category: 2011-6 juni, Recension

Omslag till En tragisk mans dödAv Caroline Graham
Death of a Hollow Man 1989
Översatt av Elin Dahlqvist
Semic 2011
ISBN 978-91-552-5670-8, 347 sid

I En tragisk mans död, Caroline Grahams andra roman om kommissarie Barnaby, sätter Caustons amatörteatersällskap  upp pjäsen Amadeus. Repetionerna styrs med järnhand av sällskapets självupptagne och smått fjantige regissör Harold Winstanley. Men det går inget vidare, faktiskt katastrofalt och stämningen bland de 24 amatörskådespelarna söker sig mot bottennivå. En annan orsak till missnöjet är att det förekommer intriger och interna stridigheter i ensemblen.

Caroline GrahamKommissarie Barnaby finns bland publiken på premiärkvällen, mycket beroende på att Joyce Barnaby finns med i programmet som kostymansvarig. Pjäsen om den hatiske Salieri, konkurrent till Wolfgang Amadeus Mozart börjar inget vidare men plötsligt händer det blodiga saker.

Barnaby et consortes utreder en historia fylld av äktenskapsbrott, skådespelarambitioner, stulen kyrkokonst och donationer till djurfonder innan till sist den galne mördaren avslöjas. Det hela är mycket underhållande i traditionell engelsk deckarstil. Grahams stil är humoristisk, emellanåt riktigt kvick och man lyckas följa med riktigt bra trots den digra rollistan.

JAN NYGREN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22