MÖRDARENS VÄG

Jul 9th, 2017 | By | Category: 2017-07 juli, Recension

Omslag till Mördarens vägAv Martin Falkman
Type & Tell, 2017
ISBN 978-91-773-9042-8, 205 sidor

Falkman har skrivit två böcker, först Tunneln i slutet av ljuset (2016) och nu Mördarens väg, utgivna på Bonniers självpubliceringstjänst Type & Tell. Han har ett intressant sätt att närma sig sin berättelse – den andra romanen är en spegling av den första. Båda redogör för samma händelseförlopp. I Tunneln i slutet av ljuset skildrade han besatthet, ångest och ensamhetskänslor i ett samhällsperspektiv. Besattheten finns kvar och eskalerar i Mördarens väg som berättar om en maktlysten mordisk psykopat, en framgångsrik doktor Jekyll och mister Hyde-gestalt som lever ett städat och fint familjeliv men när en obetvinglig lust efter att få döda.

Martin FalkmanVia en annons hittar han sitt offer. Det enda han fruktar är att någon i den närmaste omgivningen ska avslöja hans hemliga längtan.

Berättelsen Mördarens väg är föredömligt kort utan att därför missa något på vägen. Korta är också författarens meningar och kapitel. Det märks att han försökt arbeta sig fram till det sparsmakade samtidigt som han inte väjer för mörka obehagligheter som ångest och människans depressiva sidor.

I fjol av Martin Falkman också ut novellsamlingen Liemannen som e-bok, tre berättelser om att möta döden. Jag tycker mig se begynnelsen på ett författarskap som kan bli intressant, kanske ännu intressantare om han togs emot av ett etablerat förlag som kunde bistå med en bra förlagsredaktör.

KARL HJELM

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22