MÖRDAREN INOM DIG

Sep 25th, 2009 | By | Category: 2007-3, Recension

Av Wanya Oxelcrantz
My Russian Tea Room 2007

Med en pocketbok på det egna förlaget My Russian Tea Room presenterar sig Wanya Oxelcrantz som ny deckarförfattare. Det har blivit ett hopkok på den senaste tidens deckare skrivna av kvinnor – alltså en kvinnlig polis som samtidigt är stressad småbarnsmamma med ett yrkes- och privatliv som inte vill samsas. Ett par mord inträffar i nordöstra Skåne och det blir kriminalinspektör Minna Cartne som skall utreda. Hon hittar ett självmordsbenäget vittne som jagas av mördaren.

Vi har läst det mesta förut i både bättre och sämre tappningar. Vittnet Jenna är den som skildras bäst och därmed blir intressantaste gestalten i boken. Dock ska sägas att Wanya Oxelcrantz har skrivartalang. Jag skulle tro att hon återkommer – det brukar ju människor som ger ut på eget förlag göra. Om hon då tar tid på sig och arbetar igenom sitt manus behöver det inte bli en originalpocket nästa gång. Kanske inte ens ett eget förlag.

PER MAGNUSSON

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22