MÖRDANDE DOFTER

May 13th, 2020 | By | Category: 2020-05 maj, Recension

Omslag till Mördande dofterAv Christina Gustavson
Joelsgården Förlag, 2019
ISBN 978-91-88013-93-4, 355 sidor

Christina Gustavson är författare och legitimerad läkare med tre specialiteter: psykiatri, rättspsykiatri och allmänmedicin. Hon har tidigare skrivit faktaböcker om psykisk ohälsa och kriminalromaner. Mördande dofter (2017) är hennes tredje kriminalroman som nu kommit ut i en andra upplaga. I den har hunden Moos och hans nederländske husse Jan huvudrollerna.

Christina GustavsonPolisen och hundföraren Jan har flytt från Holland till Sverige med Moos för att söka skydd hos sin morbror Joel. Han jagas av många personer, av hundpatruller och helikopter. Någon med hög position i det holländska samhället måste ligga bakom eftersom så stora resurser sätts in för att fånga Jan. Men vem? Jakten fortsätter även i Sverige och morbrodern Joel slås ner och tas tillfånga. Han lyckas ta sig loss och kommer hem till vänner som hjälper honom. Jan återvänder till Holland för att söka lösningen och lämnar Moos i gott förvar i Sverige. Trots det så hittar jägarna hunden och fångar honom. Nu börjar kampen för att finna Moos och så småningom nystas förklaringen upp till varför jakten pågår.

Mördande dofter är verkligen en annorlunda kriminalroman. Christina Gustavson skriver flyhänt, men handlingen hackas tyvärr sönder av alltför korta kapitel och hoppande mellan olika tider och år. Handlingen är inte heller särskilt trovärdig varför det är svårt att behålla intresset under läsningen. Mängder av korrekturfel irriterar dessutom. Ingen bok jag kan rekommendera.

LARS-ERIK HOLM

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22