MÖRDAD AV MISSTAG

Sep 17th, 2009 | By | Category: 1997-2, Recension

Av Mary Higgins Clark
I’ll Be Seeing You 1993
Översatt av Sture Lundquist
Bra Böcker 1997

”Spänningsromanens drottning” kallas Mary Higgings Clark för ibland och efter att ha läst Mördad av misstag tycker jag att hon gör skäl för epitetet. Detta är verkligen en mycket spännande thriller. Bokens huvudperson är TV-reportern Meghan Collins som gör reportage om Manningkliniken, dit barnlösa par kan vända sig för att få hjälp med provrörsbefruktning. Helene Petrovic är klinikens laboratoriechef. Vad ingen vet är att hon anställts på falska meriter. Innan Meghan är klar med reportaget hittas Petrovic mördad, och nu visar det sig att hon anställts på rekommendationer av Meghans far, som är försvunnen sedan nio månader. Meghans efterforskningar visar att fadern levt ett dubbelliv och har ytterligare en familj – fru och dotter. Dottern hittas mördad och när Meghan får se denna okända halvsyster får hon en chock, för systern är en avbild av henne själv. Nu börjar Meghan befara att hon är det tilltänkta offret.

I boken får man samtidigt följa en galning som smygfilmar flickor. Ett av hans tittoffer är Meghan. Detta är en tät, välskriven och spännande bok som jag gärna vill rekommendera.

HELEN STENBACK  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22