MORD PÅ JULAFTON

Mar 12th, 2010 | By | Category: 2005-1, Recension

Av Annelie Lindqvist och Andreas Nyberg (red)
Semic 2004

Semic kommer med novellsamlingar av kända svenska deckarförfattare lite då och då. Titelnovellen till denna volym är skriven av Åke Edwardsson. Historien utspelas på Cypern och det är en intrikat sak som glider in och ut i olika tider. Edwardsson är en ypperlig novell författare som lyckas få fram det mångbottnade.

Henning Mankells Mannen med huvan har vi läst förut i Hemmets Veckotidning och i novellsamlingen Pyramiden från 1997. Den håller ännu.

Olov Svedelid har skrivit en ruggig historia om en usel författare som blir utmärkt hyrmördare, Aino Trosell berättar om en osannolik kvinna som riskerar allt för att sätta dit en serievåldtäktsman och Willy Josefsson skildrar en människa som är besatt av sin önskan att hämnas.

I stort sett är det en hygglig samling noveller. Övriga medverkande är K. Arne Blom, Anna Jansson, Eva Marie Liffner, Katarina Mazetti och Karin Wahlberg.

KERSTIN CARLSSON

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22