MORD & ORKIDÉER

Sep 18th, 2009 | By | Category: 1996-4, Recension

Av Bertil Falk
MB Förlag 1996

En bit in i boken hade så mycket hänt av så skiftande karaktär och med så väldigt skiljande avstånd att jag var övertygad om att Falk tagit sig vatten över huvudet.  Hans namnlöse privatdetektiv från Malmö (nyss njuropererad, precis som författaren ) tar sig an uppdrag som för honom till England och Indien förutom till Stockholm och dess snöiga skärgård. Falk använder pusseldeckarens arbetssätt i en thriller och ställer därmed en hel del vedertagna begrepp på huvudet, han har den drivne journalistens spänst i språket, en lite bisarr humor och till råga på allt får han den knepiga intrigen att gå ihop på slutet. Det borde han ha medalj för.

Men han är ju ingen novis på området. Redan 1954 fanns han med som författare i Alibi-Magasinet med romanen Den maskerade ligachefen (återutgiven i nya Alibi 1996). Han var skojig redan då, nu är han till och med riktigt bra.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22