MORD OCH MARTINIS Kändiskockens död

Jul 21st, 2018 | By | Category: 2018-07 juli, Recension

Omslag till Mord och martinisAv Ingrid Remvall
Bokfabriken, 2018
ISBN 978-91-7629-698-1, inbunden, 360 sidor

Feelgood-deckare står det i baksidestexten. Skruvad skröna utan många delar verklighetskontakt skulle jag säga.

Huvudpersonen Bella, 30-årsåldern, jobbar på en eventbyrå och drömmer om att slå igenom som bloggare. Hennes livsstilsblogg, med fokus på hållbarhet, har dock nästan bara familj och vänner som följare. Hennes enda riktiga framgång i livet är sambon, vacker, rik och med full fart i karriären. Enda problemet med honom är att han vill ha barn, något Bella inte anser sig ha tid med. Hon måste ju slå igenom på internet.

Boken börjar med att Bella ska till en fin restaurang, som man just fått som kund för ett möte, när hon på toaletten hittar ett lik, kändiskocken själv.

Då får hon idén att själv lösa mordet och gör om sin blogg till en mordlösarblogg. Och ja, detta är osannolik underhållning så visst finns här vissa framgångar och dessutom farligheter.

Detta är den lättsammaste sortens kriminalroman, så lättsam att den knappast kan kallas deckare även om här finns en mordgåta (med förstås en osannolik upplösning).

Och jag skulle inte vilja ha huvudpersonen som anställd, men måhända är livet på en eventbyrå korrekt beskrivet.

Författaren har gett ut fyra ungdomsromaner (en nominerad till Stora ljudbokspriset) och en faktabok om ungas entreprenörskap. Hon är beteendevetare och art diector.

LEIF-RUNE STRANDELL

Ingrid Remvall

Ingrid Remvall. Foto Sofie Johansson

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22