MORD MED SJÖUTSIKT

Dec 9th, 2009 | By | Category: 2009-5, Recension

Omslag till Mord med sjöutsikt

Av Aron Olnafors
Bonnevier & Olofsson 2009

Den västmanländske Aron Olnafors har tidigare utkommit några deckare (Vernissage med döden [2005] , Mord på lätt svenska [2007]) och skriver aningen satiriska böcker som häcklar myndigheter av olika dignitet. Dast har tidigare skrivit om hans verk och haft uppskattande ord att säga om hans humor.

Även här finns personer, till och med personligheter, med från de tidigare böckerna: den lyckosamme industriledaren Severin C. Brattenskiöld, den pensionerade bankdirektören Erik Gyllenberg och kriminalkommissarien Sören Stadigh.

Aron Olnafors

Olnafors är ingen oäven berättare. Han har hakat på den stil som gjorde pseudonymen Bo Balderson till en folkkär okändis. Särskilt mycket våld finns inte i boken trots att den handlar om mord.

Han låter händelserna utspela sig lokalt, vilket torde betyda att chansen för stor försäljning utanför Västmanland minskar. Vilket egentligen är synd eftersom hans satiriska beskrivningar av män och kvinnor inom olika yrken och skrån förmodligen stämmer landet runt.

KARL HJELM

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22