MORD MED ETT LEENDE

Feb 9th, 2009 | By | Category: 2009-1, Recension

Omslag till Mord med ett leende

Av J. D. Robb [Pseud för Nora Roberts]
Rapture in Death 1996
Översatt av Peter Danielsson
Bonniers 2008

Robbs Mord med ett leende är den fjärde boken i serien om polisen Eve Dallas, här nygift med entreprenören Roarke och ute på bröllopsresa. Året är 2058 och psykedeliska droger som kan ändra känslor och/eller sinnestilstånd är tillåtna. TV har ersatts av virtuell verklighet något som kan ha sina sidor.

Under bröllopsresan får Eve vetskap om flera underliga dödsfall. En hängd rymdtekniker hittas med ett leende på läpparna efter att ha lattjat inom virtuell verklighet med prylar som tillverkats av ett av maken Roarkes företag. Strax efter hittas tre andra högt uppsatta män som tydligen begått självmord på liknande sätt.

j-d-robb-alias-nora-roberts

Det är den virtuella verkligheten som är den gemensamma nämnaren och Eve Dallas blir övertygad om att självmorden är sammankopplade. Det finns en möjlighet att någon försöker mörda genom den virtuella verklighetutrustning Roarke utvecklar. Han är en av världens rikaste och mäktigaste män och därmed en potentiell måltavla.

Mord med ett leende har egentligen inget annat ärende än att roa för stunden. Nu är förstås Nora Roberts en skicklig författare som vet hur hon kryddar en berättelse med lagoma doser av sex och våld – och lite mer sex på toppen av det.

Jag brukar inte klaga på korrekturfel i böcker (och Bonniers är inte kända för sådana) med denna bok innehåller rätt många irriterande slarvfel.

JAN NYGREN

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22