MORD I ORDNING – ETT URVAL SVENSKA OCH ÖVERSATTA DECKAR- OCH THRILLERSERIER

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-3, Recension

Bibliotekstjänst 2004

 

Böcker av det här slaget är en ren guldgruva för både nya och gamla läsare/samlare i vår omhuldade genre av Deckare och Thrillers. Med 2.400 titlar som är fördelade på 500 serier och 400 författare omspänner boken praktiskt taget alla av värde. Dock har jag noterat några stycken som jag personligen tycker verkligen borde ha fått vara med i en bok av den här typen. Det är i förste hand Leslie Charteris Helgonet, Dennis Wheatleys Julian Day samt Hertigserien, Walter Wagers Tiger Mannserie, Mickey Spillanes Mike Hammer samt eventuellt gamle Övre Richter-Frich Jonas Fjeld samt Frank Hellers Philip Colin.

Men man kan kanske inte ta med alla även om det vore önskvärt. Vad jag däremot verkligen saknar är originaltitlarna. Varför finns inte de med? När man nu ändå gör en så fin sammanställning borde de ha noterats. Avslutningsvis hittar man också ett omfattande register över huvudpersoner på c:a 600 personer som fördelas på poliser, agenter, privatdeckare, bovar, rättsläkare m.m. Rekommenderas varmt!

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22