MORD I NATTEN

Mar 19th, 2010 | By | Category: 2003-4, Recension

Av Donna Leon
Quietly in Their Sleep 1997
Översatt av Ing-Britt Björklund
Forum 2003

En ung vacker kvinna, Maria Testa, besöker kommissarie Guido Brunetti. Hon har nyligen hoppat av sitt liv som nunna och sjuksyster. Brunetti känner igen henne som den som tagit väl hand om hans mor på sjukhemmet. Det är upptakten till Mord i natten. Vilka infantila titlar det är på kriminalromanerna nuförtiden, beror det på mångfalden kanske?

Först som sist vill jag slå fast att jag är oerhört förtjust i Donna Leons kommissarie. Det är som att sitta i ett trivsamt vardagsrum med en medelålders bildad och sympatisk gentleman och diskutera ett brott som skett i museistaden Venedig. Man vet i förväg att man kommer att ha ett antal njutbara timmar framför sig i sällskap med kommissarie Guido Brunetti. En kommissarie som saknar alla de klichéer som pådyvlas så många svenska polisheroer. Köp boken, ni ångrar er inte och ni får en vän för livet i kommissarie Brunetti.

LENNART HÖGMAN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22