MONSUN

Feb 4th, 2008 | By | Category: 2001-1, Recension

Av Wilbur Smith
Monsoon 1999
Översatt av Karin Andræ
B. Wahlström. 2000

När Wilbur Smith kom med Härskaren från haven blev det en internationell bestseller. I den presenterade den vite afrikanske författaren familjen Courney, en samling rivaliserande personer med stor äventyrslust. I Monsun fortsätter han familjesagan i sent 1600-tal då Ostindiska kompaniet drabbas av stora fartygsförluster, säkerligen orsakade av den fruktade kaparen al-Auf. Sir Henry Courney och hans söner får uppdraget att tillintetgöra piraten och styr mot den outforskade kontinenten Afrika med den tungt bestyckade ostindiefararen Seraph.

Smith är skicklig när det gäller att hitta spännande historiska tidevarv och han har en frustande berättarglädje, något som gör att läsaren tuggar naglar och vänder blad i allt mer accelererande takt. Wilbur Smith förtjänar att läsas och det ar knappt man hinner tänka på att den har boken är nästan 500 sidor lång. Den tar ändå slut alldeles för fort.

KERSTIN CARLSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22