MONKEEWRENCH-MORDEN

Sep 10th, 2009 | By | Category: 2006-2, Recension

Av PJ Tracy
Monkeewrench, 2003
Översättning Elisabet Fredholm
Bra Böcker 2005

Deckarens handling är två parallella berättelser som i slutet på boken vävs ihop. Den första berättelsen börjar riktigt spännande med ett dubbelmord i en kyrka på landet i Wisconsin. Kyrkans trötta präst hittar ett mördat par i kyrkan och snart har ortens lokalpoliser: långsamma, lantliga och kloka, kallats till mordscenen.

Den andra storyn är helt osannolik och det stör mig, särskilt i bokens början. I centrum för denna berättelse finns en litet dataföretag som säljer spel. Nu är företaget på vippen att lansera ett nytt spel kring tjugo mord. Spelet har enbart släppts i en begränsad version på Internet och nu börjar morden inträffa ett efter ett – precis som i spelet.

Bakom P J Tracy döljer sig P J och Traci Lambrecht, mor och dotter. Monkeewrench-morden är deras första gemensamma bok.

Trots sin osannolika handling och brister i upplägget är deckaren välskriven. Det är inte ofta språket i en deckare är bättre än själva storyn. Men trots allt fångar boken mig och jag sträckläste den från pärm till pärm och det är ett betyg så gott som något.

LOTTA MAGNUSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22