MITT LIV SOM SNUT

Sep 18th, 2009 | By | Category: 1996-4, Recension

Av Tommy Lindström Thomas Sjöberg
Gedins 1996

Det här är en bok som känns som en synopsis eller ett serietidningsmanus (vilket kanske inte är så märkligt eftersom Lindströms favoritlitteratur är Fantomen). Det är också en partsinlaga av förre chefen för Rikskriminalen, som efter att ha blivit dömd för brott och av med jobbet gärna vill visa upp sin version av vad som skett. Här finns en hel del intressanta berättelser, som dessutom skulle ha blivit ännu intressantare om de fördjupats. Troligen beror bristen på djup på att det är en sladder- och nöjesjournalist som står för själva skrivandet. Texterna om de olika fallen kunde ha varit hämtade direkt från Expressens eller Aftonbladets sidor. Det enda skiljande är Lindströms små insprängda kommentarer om hur han uppfattade läget eller de personer han för tillfället samarbetade med.

Jag har hört Lindström på radio och i TV, och förundras över att hans språk där varit betydligt nyansrikare än det är i boken. Om det blir fler böcker från samma håll är det bara att hoppas att Lindström själv håller i pennan och att han inte lika hastigt glider över sina berättelser.

KJELL E. GENBERG

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22