MITT HJÄRTA GÅR PÅ

Nov 16th, 2015 | By | Category: 2015-11 nov, Recension

Omslag till Mitt hjärta går paAv Christoffer Holst
Bokfabriken, 2015
ISBN 978-91-75291-43-4, 223 sidor

Detta är en romantisk liten historia om Chavve, konditor på Gotland som gillar att baka kakor och den något misslyckade och hypokondriskt lagde skådespelaren Pontus. De två träffas och kärlek uppstår men så händer saker som får Pontus att dra dig undan, något Chavve inte vill gå med på utan anstränger sig får att vinna honom tillbaka. Enligt uppgift kom historien tvåa i Harlequin förlags författartävling innan den hamnade mellan pärmar hos Bokfabriken.

Christoffer HolstHolsts historia är inte precis mainstream. De flesta historier om homosexualitet jag läst har handlat om traumat att komma ut ur garderoben, sällan med lyckade förhållanden som följd. Här handlar det i stället om två människor som blir kära men hamnar i besvärligheter som liknar dem som händer heterosexuella personer. Beskrivningen av de bådas förhållande har likheter med de romantiska komedier som på sistone blivit så populära på vita duken. Ni vet; längtan, lycka, stötestenar och besvärligheter fram till det någorlunda lyckliga slutet. Och lite komik däremellan. Tydligen är den unge författaren intresserad cineast, det finns många hänvisningar till romantiska filmer på sidorna.

Boken är skriven på ett språk som är lätt att ta till sig och faktiskt riktigt rörande utan att kännas alltför naiv.

HELGA LINDH

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22