MISSTRO

Sep 7th, 2011 | By | Category: 2011-9 sep, Recension

Omslag till MisstroAv Ian Rankin
The Complaints 2009
Översatt av Göran Grip
Inläst av Christian Fex
Earbooks 2010

Rankin har härmed introducerat sin nye huvudperson Malcolm Fox, internutredare vid polisen i Edinburgh. Före detta alkoholist till skillnad mot systern Jude som fortfarande gärna hinkar vodka.

Ian RankinHan är inte riktigt lik Rebus och det är kanske bra men Rankin har höjts till skyarna för sitt språk och berättarförmåga. När jag började irriteras av alla klichéer (Fox och alla andra rycker på axlarna, grimaserar och kör med alla andra attribut som genom åren fått kritikerskäll) gick jag tillbaka till äldre Rabkin-titlar – och hittade samma sak. Konstigt egentligen.

Nå, Misstro är en historia om mordet på Fox systers sambo och om skotska gangsters som infiltrerat polisen, om kommunala bostadsprojekt med skumma insiders, om polisers jakt på poliser av helt andra skäl än att kollegerna skulle vara kriminella – och en massa gnäll på det spårvagnsprojekt som tydligen korkar igen stan.

Christian Fex (bilden nedan) gör vad han kan med berättelsen som är lång, utdragen och … om man Christian Fextörs säga det … rätt tråkig mellan varven. Det blir för många historier i historien för att man ska ha lusten kvar att engagera sig i alla.

KJELL E. GENBERG

Recension av boken: http://www.dast.nu/recension/misstro

Taggar: , , , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22