MINA NIO LIV

Jul 18th, 2018 | By | Category: 2018-07 juli, Recension

Omslag till Mina nio livAv Dag Öhrlund
Lind & Co, 2018
ISBN 978-91-7779-329-8, inbunden, 326 sidor

Jag tycks vara precis rätt målgrupp för den här boken. Jag har kommit till den ålder då memoarer och biografier lockar mycket, jag är journalist liksom författaren och har dessutom känt och jobbat med ett par av de viktigare personerna i hans journalistkarriärs början. Och jag läser mycket deckare och det finns en hel del polisberättelser här.

Halva boken, den intressantaste, är en memoar, personlig och yrkesmässig. Det är ingen djuplodande text utan en effektiv journalistprosa som förhoppningsvis kan intressera fler än bara journalister (och andra författare av främst spänningslitteratur).

Den andra halvan är delad mellan ett antal reportage och en räcka krönikor. Reportagen är daterade och det redovisas var de först publicerades, krönikorna har bara årtal.

De flesta reportagen handlar om polis, kriminalvård både i Sverige och USA, krönikorna spänner över vidare ämnesområden. De flesta av återpubliceringarna är äldre, men en av de roligaste och bästa, en liten minibiografi, är från 2017 och handlar om en schweizisk ostmästare och hans vindlande liv runt om i världen. Är man matintresserad (rätt målgrupp igen) så är det en höjdpunkt.

LEIF-RUNE STRANDELL

Dag Öhrlund

Dag Öhrlund. Foto Knut Koivisto

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22