MIN OSYNLIGE KOMPIS Sonfjällsdeckarna # 2

May 7th, 2016 | By | Category: 2016-05 maj, Recension

Omslag till Min osynlige kompisAv Eva Ludvigsen
Vistö Förlag, 2016
ISBN 978-91-87523-43-4, 155 sidor

Jag tyckte om Eva Ludvigsens Flaskpostmysteriet när den i fjol presenterade Svea och Elsa som bestämde sig för att bli Sonfjällsdeckarna och lösa gåtor som kom i deras väg. Det allra bästa med boken tyckte jag dock var interaktionen med morfadern, respekten för de gamlas arbetsmetoder och hur flickorna kämparför att övervinna sina egna rädslor..

När nu Ludvigsen kommer med nummer två i serien – Min osynlige kompis – finns gemytet kvar liksom samspelet mellan de unga och de äldre i familjegården Burhögen i Ransjö, Härjedalen. Nu är barnen där på höstlov, men känslan av sommar dröjer sig kvar mitt i det poltergeistiga spökmysterium med märkliga företeelser som sker i och kring huset, ännu några gåtor som måste lösas.

Ludvigsen har en hel del av barnasinnet kvar och en förmåga att förmedla det och den mysrysiga spänning som gör läsningen äventyrligt utan att vara direkt skrämmande och obehaglig. Dessutom är hon bra på att skriva repliker som inte verkar för vuxna.

Eva Ludvigsen är född i Hudiksvall 1974 och uppvuxen i Uppsala men med rötter i Härjedalen. Bokens huvudpersoner lär vara löst baserade på hennes upplevelser då hon som barn lekte i Sonfjällets skugga. Hon har gett ut romanerna Lova (2013), Här Och Nu (2014) och Var det inte värre än så här (20159 samt medverkat i novellsamlingarna #Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige (2014) och #Älskanoveller – 30 nyanser av kärlek (2015).

ÅSA PETTERSSON

Eva Ludvigsen

Eva Ludvigsen. Foto Nadja Hallström

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22