MIN ALLRA BÄSTA VÄN

Mar 17th, 2010 | By | Category: 2004-1, Recension

Av Laura Wilson
My best friend 2001
Översatt av Cecilia Franklin
Ordfront 2003

Fjortonårige enslingen Geralds bäste vän är hans dödfödde tvillingbror Jack. Hans mamma en berömd barnboksförfattare, ser jack som den mönsterpojke hon aldrig fick. Gerald lyckas aldrig leva upp till jämförelsen med brodern.

En dag när han leker i skogen nära hemmet hittar han sin syster Veras döda kropp. Hon har blivit ihjälslagen och hennes pojkvän, en ung amerikansk soldat, hängs för mordet. Femtio år senare möter Gerald sin kollegas dotter Mel, som är en avbild av Vera. En tid senare försvinner Mel spårlöst…

Med hjälp av tre olika berättarröster avslöjar Laura Wilson det förflutnas hemligheter som nu femtio år senare dras fram i ljuset. Det här är en raffinerad bok. En bok som man helst vill sträckläsa om tiden räckt till. Laura Wilson lyckas gestalta flera av personerna så att de börjar leva sitt eget liv på boksidorna. Och man börjar tycka väl eller illa om flera av gestalterna.

Enligt förlaget är det en kriminalroman och en psykologisk thriller. Jag vill slå fast att det är en förbannat skickligt skriven bok.

LENNART HÖGMAN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22