MEN NATUREN VILLE ANNORLUNDA

Sep 10th, 2009 | By | Category: 2006-2, Recension

Av Johan Holm
Kalla Kulor 2006

Johan Holm privatdeckare Sam Lindwall är tillbaka efter sina eskapader i Blod över serafernas serenad och hamnar i ett fall där en ekologisk odlarby visar sig sälja kravmärkt kött som innehåller stora mängder till växthormon. Men han sysslar också med att försöka sätta åt en pedofilring. På privatsidan handlar Lindwalls bekymmer om barnlöshet.

46-årige Holm har en ettrig skrivstil med udden riktad mot statliga institutioner som inte är mindre kapitalistiska än de privata konkurrenterna. Han skriver inga schabloner om ”orimligt gestaltade seriemördare” eller ”sega, samhällskritiska polismän” (som det står i förlagets pressrelease) men Lindwells sidekick, den orimlige homosexuelle och osannolikt slarvige datanörden är en 80-talsschablon som han tar till. Ekologiskt sett är det dumt att kasta gurka i växthus. Bortsett från det är romanen ett riktigt trevligt tidsfördriv.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22