MELLAN SOMMARENS LÄNGTAN OCH VINTERNS KÖLD

May 26th, 2008 | By | Category: 2008-3, Recension

Omslag till Mellan sommarens längtan och vinterns köldAv Leif GW Persson
Uppläst av Tomas Bolme (18 CD, cirka 22,5 timmar)
Bonnier Audio 2008

Detta var, när den kom ut som bok hos Piratförlaget 2002, Leif GW Perssons återkomst på bokhandelsdiskarna efter 20 års tystnad. Författaren dammar av polismännen Bo Jarnebring och Lars Martin Johansson från sin framgångsrika trilogi Grisfesten, Profitörerna och Samhällsbärarna i en berättelse om utredningen av ett dödsfall med kopplingar till den svenska regeringen. En amerikansk journalist har antingen hoppat eller kastats ut från ett fönster på femtonde våningen och polisen hittar papper som säger att statsministern en gång arbetat åt CIA men sedermera har sålt sig till Sovjetunionen.

Det blev lite skriverier om att denne statsminister hade drag av Olof Palme utan namns nämnande. Hur som helst med det, eftersom Persson påstod att han fått sin idé före händelsen på Sveavägen, men också sade att han gick med på att romanfiguren hade stora likheter med Palme.

Tomas Bolme läser lysande och den redan i bokform mycket spännande historien känns ännu mer spännande i det här formatet. Samtidigt förstärks intrycket av Perssons förkärlek för en mansgrisjargong som efterhand verkar tröttande.

INGER STRANDBERG

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22