MELLAN HIMMEL OCH HELVETE

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av Eoin Colfer
The Wish List 2000
Översatt av Lisbet Holst
Richters 2004

Eoin Colfer är en irländsk globetrotter och bestsellerförfattare (bl.a. med romanerna om Artemis Fowl) som vill berätta om livet, döden … och kanske också om livet efter döden. Det gör att man måste läsa hans texter med eftertanke.

Den här boken handlar om den kriminella flickan Meg som försöker råna en gammal man. Medan hon befinner sig i hans lägenhet sker en explosion och hon dör, varvid hennes bekymmer inte tar slut utan börjar. Både Fan och hans motpol vill åt hennes odödliga själ. Men hon får en andra chans genom att tillsammans med den likaledes döde gubben resa med syftet att uppfylla hans sista önskan.

Låter det knepigt? På sätt och vis kan det vara svårt att hänga med i svängarna eftersom man föreställer sig vara en rationell människa, och det här är inte värst rationellt. – Men Colfer skriver lättsamt, till och med roligt, och när man bestämmer sig för att gå med på förutsättningarna ångrar man inte att man läst boken till slut.

LOTTA BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22