MASEN

Aug 2nd, 2018 | By | Category: 2018-08 aug, Recension

Omslag till MasenAv Krister Holmquist
Ditt Eget Rum, 2018
ISBN 9789188683045, Danskt band, 216 sidor

Det är ett sympatiskt omfång på denna bok. Gamla tiders dryga 200 sidor räcker gott för att berätta en historia. Detta är författarens debut och han planerar att det ska bli en trilogi. De övriga två delarna har redan utkommit. Omdöme kommer här inom kort.

Krister Holmquist har lagt en bakgrund av händelser som har påverkat Sverige under slutet av 1900-talet. Mest fokuserar han i denna första del på Palmemordet och lanserar en helt ny lösning. Det är inte utan att man som läsare är lite blasé på olika scenarier för statsministermordet.

Krister HolmquistFörfattaren kallar detta för en thrillerskröna, en ganska intressant beteckning. Jag hade då förväntat mig en mer trivsam och rolig bok, men där blev jag besviken. Huvudpersonen Råland Kåck, Masen kallad, jobbar på SSI. Han är inte någon flashig agent, snarare en grå skrivbordsmänniska som inte vill sticka ut.

Masen gräver i ett nytt Palmespår, men får order att lägga av. Han kan inte motstå frestelsen att fortsätta, det skulle han kanske inte ha gjort. Det dyker upp asiatiska yrkesmördare och situationen hårdnar. Holmquist lämnar en del lösa trådar som sig bör till de kommande två böckerna. 

Boken är originell men är samtidigt lätt naiv i språk och dialog. Vi får se hur fortsättningen utvecklar sig.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22