MARIONETTEN

Jun 4th, 2019 | By | Category: 2019-06 juni, Recension

Omslag till MarionettenAv Daniel Cole
Hangman, 2018
Översättning Jan Risheden
Norstedts, 2019
ISBN 978-91-1-308691-0, inbunden, 425 sidor

Detta är en direkt uppföljare till debuten Trasdockan. Kollega Gugge Hedlund tyckte bra om den, konstaterade att den är fantasifull och att det går undan.

Detta kan upprepas. Här är det någon som ordnar spektakulära mord+självmord både i New York och London med anknytning till seriemördaren i förra boken. Samma polis, Emily Baxter från Scotland Yard, kallas in tillsammans med agenter från CIA och FBI. De bildar den centrala utredningsgruppen, men det svärmar av poliser från de ordinarie kårerna i båda städerna.

Och det svärmar av allt mer komplicerade mord och självmord. Den mördade har inristat BETE på bröstet, och mördaren MARIONETT. Mycket blod…

Fantasifullt alltså. Tror inte ett ögonblick på att detta skulle kunna hända. Det går undan, bladvändare, men för min del är undringen mest hur författaren ska få ett slut som är rimligt, och en superskurk som kan fångas.

Tror nog inte på det heller.

Inte min kopp te, men den som gillar hög action och struntar i sannolikheter kan läsa en författare som vet hur man får fart på en historia.

LEIF-RUNE STRANDELL

Daniel Cole

Daniel Cole. Foto Ellis Paminder

Taggar: , , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22