MANNEN FRÅN BERGEN

Mar 8th, 2010 | By | Category: 2006-1, Recension

Av Kjell Eriksson
Ordfront 2005

Eriksson har en stillsam berättarton mitt i allt det elände han skildrar. Som alltid tar han upp konflikter mellan den rika och den fattiga världen och kokar ner dem till lättfattliga händelser som utspelar sig i Uppsala och dess närhet. Här handlar det om zapotekindianen Manuel Alvarez från Mexiko som har en bror i svenskt fängelse. Båda har blivit blåsta av en främling, en lurendrejare som på deras idiom kallas ”mannen från bergen”. Manuel känner ett behov av att få reda på vad som hänt så han reser för att tala med sin bror på Norrtäljeanstalten. Där får han veta att bedragaren finns på en krog i Uppsala. En dag hittas en av restaurangens medarbetare i Fyrisån med halsen avskuren.

Det är en mastig bok på över 400 sidor och som alltid skriver Eriksson med stort patos och med förståelse för invandrades villkor. Spännande blir det också och kriminalpolisen Ann Lindell utvecklas från roman till roman.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22