MANNEN FRÅN ANDRA SIDAN En deckare i Norrtäljemiljö

Feb 11th, 2012 | By | Category: 2012-02 feb, Recension

Omslag till Mannen från andra sidanAv Erik Eriksson, Sofi Piehl, Magnus Östnäs, Margaretha Levin Blekastad & Richard Grandin
Norrtelje Tidning 2011
ISBN 9789197983006, Pocket, 131 sidor

Stafettromaner hör inte till vanligheterna i Sverige. Det var länge sedan jag träffade på någon. Norrtelje Tidning hade en sådan som gick som följetong i somras. De gav i vintras ut den som pocketbok. Fem författare har skrivit olika delar, men som läsare får man inte veta vem som skrivit vad. Bland dem återfinns Erik Eriksson som skrivit ett flertal deckare tidigare.

Det ställer stora krav på författarna för att få ihop en sammanhållen historia. Och det är väl lite där det finns brister, handlingen spretar åt lite olika håll. I en relativt kort bok har man försökt få in så många genrer och händelser som möjligt. Men i grunden är det en ganska traditionell historia med en ung oskuldsfull kvinna i centrum.

StafettförfattareEtt mord sker i Norrtälje hamn. Misstankarna faller på en ung man. Hans syster tror inte på hans skuld och börjar göra egna efterforskningar. Spåren leder till ryska lastfartyg och hon befinner sig plötsligt i stark fara. Dramatiken tätnar innan den dramatiska upplösningen.

Småstaden Norrtälje är väl och intressant beskriven. Det är alltid sympatiskt med deckare i andra miljöer än de gamla vanliga.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22