MÅNENS BUDSKAP

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av Terry Goodkind
Temple of the Winds 1997
Översatt av Anders Bellis
B. Wahlströms 2004

Nu har Terry Goodkind hunnit fram till tionde åttonde delen i sin serie Sanningens svärd på svenska. Fast egentligen inte. B. Wahlströms delar upp de feta originalromanerna i flera delar. Som jag redan skrev för något år sedan var det ett tag sedan jag läste serien på engelska, men den svenska översättningen är följsam och bra.

Här har pesten drabbat Midland (någon som tänkt på likheten med Midgård?) och det är en sjukdom orsakad genom trolleri. Härskaren Rickard (någon som tänkt på Lejonbjärta?) måste ta sig till Vindarnas tempel, något som kräver oerhörda uppoffringar. Jag vet inte om det är författarens fel eller mitt eget eftersom jag läst för många fantasyromaner, men numera krävs det nästan oerhörda uppoffringar att ta sig igenom böcker skrivna av Goodkind och andra. ”Allt är redan skrivet”, sa en författare strax efter medeltiden. Han börjar få rätt.

ÅSA PETTERSSON

 

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22