MAKTGALEN

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-2, Recension

Av Niki Loong
Sagotanten Förlag 2004

Annica Svahn Loong har vid det här laget kommit ut med halvdussinet böcker på det egna förlaget Sagotanten. Det är enligt dagens mått rätt tunna böcker och de flesta skulle nog uppfatta dem som mycket ostrukturerade – ett slags blandning av kåserier, självbiografi och enklare detektivhistorier.

Precis som Ulla Trenter gjorde under en period använder Niki Loong sig själv som huvudperson och i egenskap av författare och förläggare är hon i Maktgalen utställare på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg där ett mord begås. Offret hittas på det fina hotellets damtoalett och resulterar i att Loong tar göra sitt livs insats i en litterär svindel.

Namedroppingen känns förtjusande och en del av bihistorierna känner man igen från TV och kvällstidningar. Om Nikki satte sig ner och funderade lite innan hon började skriva skulle hon säkert slippa ge ut böckerna på eget förlag.

Hon har ett egensinnigt men inte felaktigt språk som roar läsaren. Men, som hon själv skriver, det viktiga är inte att komma på ett stort förlag, det är i stället att lyckas sälja de böcker hon ger ut. Det tycks hon lyckas med även om kunderna måste söka sig till få handelsbodar eller till Internet.

PELLE MAGNUSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22