MAKTEN OCH HÄRLIGHETEN

Mar 15th, 2010 | By | Category: 2004-2, Recension

Av Henrik Fock
Albert Bonniers 2004

Henrik Fock gjorde stor succé med sin debut i genren för några år sedan. Ty riket är mitt var titeln. Nu kom, mer han igen med en bok som handlar om brott inom läkemedelsindustrin.

Ett stort svensk företag, NewEra, är på väg att få ett stort genombrott när det gäller den viktiga stamcellsforskningen. Men andra större jättar är ute efter samma kunskap och alla vet att industrispionage är allmänt förekommande. Här är det stora USA som vill få hemligheten och man gör allt för att få den.

Fredrik Ahlgren har hyrts in som konsult i företaget, där chefen Carl Fridman är en hänsynslös pådrivare. Redan samma dag som Fredrik börjar blir dess ekonomichef överkörd och dödad av en smitare.

Men det ska bli värre för Fredrik, som en dag står med en CD-skiva i handen, en skiva som innehåller kemiska formler. Han förstår att skivan är enormt viktig och att företaget har en läcka.

Henrike Fock har fina uppslag och vi kan säkert vänta oss flera av samma höga klass i framtiden.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22