MAGIKERNS LÄRLING

Sep 5th, 2009 | By | Category: 2002-3, Recension

Av Raymond E. Feist
Magician 1982
Översatt av Martin Olsson
Wahlströms Fantasy 2002

Detta är en av författarens tidigare böcker, så tjock att den i Sverige delats upp i tre volymer. Då blir det en serie: Kriget om Rämnan. Den har varit översatt förr, men förlaget lovar att detta är den oavkortade versionen.

Fantasyförfattarna tycks vara de mest istadiga rojalister man kan tänka sig. Deras romaner handlar om kungahus i de mest avlägsna och konstiga riken. Här är det en snäll trollkarl med känningar hos hovet som tar hand om en pojke med hittills okända magiska krafter. Dessa kan han inte alltid kontrollera men han lyckas rädda landets prinsessa när hon angrips av troll.

Låter det som en fånig norsk folksaga? Lugn, det blir värre än så när rikets onda fiender – och det är många – sätter sina djävulska planer i verket. Feist hittar på så det sjunger om det, men märkligt nog tycker man sig ha läst eller sett alltsammans förut. Dock är det väl skrivet och bra översatt.

ÅSA PETTERSSON

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22