MÅ DÖDEN SOVA

Sep 5th, 2009 | By | Category: 2002-3, Recension

Av Anna Jansson
Prisma 2002

Sjuksköterskan och författaren Anna Jansson tredje bok börjar på en isig väg och slutar i ett varmt hjärta. Romanen – ingen deckare utan en spänningsroman enligt omslaget – har ett kriminellt inslag men handlar mest om glappet mellan forskare och vanligt folk. Jansson vill debattera frågan om vad mänskligt liv egentligen är och huruvida den nya gentekniken kan göra människor snällare.

Det låter inte så värst upphetsande, men Jansson har hunnit bli tillräckligt driven som författare att hon på ett spänningsrikt sätt – både inre och yttre spänning får fram sina åsikter utan att man märker och störs av avsikten.

Eftersom hon arbetar inom vården där hon träffar människor i extrema situationer har hon de kunskaper som krävs för att trovärdigt skildra liknande saker i fiktion. Och hennes huvudperson, kriminalinspektör Maria Wern är sympatisk och trevlig att återbekanta sig med.

LOTTA BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22