LYCKE

May 31st, 2015 | By | Category: 2015-05 maj, Recension

Omslag till LyckeAv Mikaela Bley
Lind & Co, 2015
ISBN 978-91-7461-349-0, inbunden, 349 sidor

Något som de flesta föräldrar fasar för är när ett litet barn försvinner. Lilla Lycke, åtta år, försvinner spårlöst. Hon är skilsmässobarn och föräldrarna tycks inte ha det bästa förhållande, och pappas nya fru och lilla baby verkar vara viktigare.

Huvudperson är tv-journalisten Ellen Tamm, som inte heller har det alldeles lätt med sina föräldrar. Hon är TV4s kriminalreporter och börjar drivas av mer än yrkesansvar för att ta reda på vad som verkligen hänt.

Familjehemligheter är förstås inte sådant livet man vill visa upp. Ellen och vi läsare förstår ju snart att Lyckes mamma och pappa nog inte är de bästa föräldrar som ett barn kan ha. Men är de inblandade på ett direkt sätt?

Detta är en debut, och en inte oäven sådan. Kanske är gåtan inte den ovanligaste, men skildringen av utsatta barn och de hårda tiderna för dem som arbetar på massmedierna är välgjord.

Förlaget lovar att det ska komma fler böcker med Ellen. Jag hoppas att författaren fortsätter att ta upp viktiga ämnen och utvecklar personerna. I så fall vill jag läsa mer.

LEIF-RUNE STRANDELL

Mikaela Bley

Mikaela Bley. Foto Michel Widenius

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22