LUFTBUREN

Aug 28th, 2019 | By | Category: 2019-08 aug, Recension

Omslag till LuftburenAv Susanne Boll
Bokfabriken, 2019
ISBN 9789178350827, inbunden, 288 sidor

När Susanne Boll fortsätter med andra delen om psykologen Vera Lilja gör hon det i ett behändigt format. Författaren har inte lockats av att, som så många andra, skriva längre och längre. För mig är runt 300 sidor det perfekta romanformatet.

Vera Lilja hjälper gärna polisen och då speciellt Kenneth Karlsson som är en mycket god vän. Den här gången verkar det vara en seriemördare som härjar. Mördaren har ihjäl sina offer på ett sällsynt bestialiskt sätt. Det känns troligt att ett hämndmotiv ligger bakom.

Samtidigt har Vera sina egna problem att brottas med. Hennes kärlek, särbon Alexios, betes sig minst sagt underligt. I samma veva bestämmer sig Vera för att flytta till en förort, hon är trött på innerstan. Som ung har hon lämnat bort sitt nyfödda barn. Nu vill hon gärna skapa kontakt igen. Det är inte nog med det, det verkar dessutom finnas ett hot henne.

Susanne BollDelarna som handlar om Veras liv är varmt och inkännande berättade. Susanne Boll kan konsten att gestalta kärlek, skuld och sorg. Jag kommer på mig själv med att glömma att det faktiskt finns en kriminalhistoria också.

Den historien är mer lagd i bakgrunden, den tar inte så mycket plats. Man naturligtvis finns där en spänning i att långsamt ringa in mördaren. Man får nog skylla på att jag läst så ofantligt många kriminalromaner, att jag tidigt var på det klara med identiteten på brottslingen.

Balansen mellan relationsberättelsen och kriminalhistorien kunde ha varit mer jämn, men Susanne Boll kan verkligen konsten att skriva en intrig som griper tag.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22