LOST RIVER

May 12th, 2010 | By | Category: 2010-2, Recension

Omslag till Lost RiverAv Stephen Booth
Harper Collins 2010

Här skiljs Ben Cooper och Diane Fry åt. Diane reser hem till Birmingham för att vittna mot de män som våldtagit henne. Ben ser en liten flicka drunkna i ett vattendrag. Han får upp henne ur vattnet, men försent. När han försöker erinra sig vad som hände, känner han att något inte stämmer. Trots att andra vill se händelsen som en ren olycka, envisas Ben med att fortsätta utredningen.

Dianes rättegång blir inte av – ett viktigt vittne faller ifrån. Men liksom Ben bedriver hon egna undersökningar och med hjälp av sin syster Angie lyckas hon komma över handlingar som hon inte kan leta fram själv, eftersom hon är tjänstledig. Även Ben hjälper till med att få fram fakta. Han kör till Birmingham för att redovisa vad han upptäckt.

Det är två trassliga historier som berättas parallellt. Jag väntade mig att de på något mirakulöst sätt skulle ha någon koppling – men icke.

Stephen BoothEtt frågetecken rätas ut. Inblicken i Dianes förflutna, redovisningen av våldtäkten hon utsatts för förklarar hennes ovilja att släppa folk inpå sig.

Ben lyckas stå bra med sitt arbete att han får sin efterlängtade befordran till sergeant efter att ha vikarierat under Dianes tjänstledighet. I privatlivet knakar det: hans flickvän ogillar att han hjälper Diane. Hon misstänker att det finns något mer mellan dem än det gemensamma arbetet.

Diane tycks ha accepterat Angie och talar i slutraderna om att flytta ihop med syster i Birmingham.

Jag avvaktar med spänd förväntan Booths näst bok. Kommer han att satsa på den ena av de båda poliserna? Spänningen mellan de så olika Ben och Diane har givit de böcker han hittills skrivit en extra dimension.

BENGT HEURLIN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22