LOST LIGHT

Mar 19th, 2010 | By | Category: 2003-4, Recension

By Michael Connelly
Orion Publisher 2003 £17.99

Bosch är tillbaka, tack för det, men inte som aktiv polis i LAPD utan som privatdeckare med licens och bricka. När han avgick för fyra år sedan gjorde han ett tjänstefel. Han tog med sig en file som handlade om ett fall, där han själv var inblandad i, ett fall som låg honom mycket varmt om hjärtat.

Handlade om mordet på en ung regiassistent under en filminspelning, där man för att göra allt realistiskt hade fått till stånd av en bank att låna 2 miljoner riktiga dollarsedlar. Något gick snett. Någon/några hade planerat att stjäla pengarna, vilket också skedde. Under rånet skadade Bosch en av rånarna, som dock lyckades fly. Pengarna återfanns aldrig.

Den unga kvinnan mördades av okänt skäl, men Bosch vill ta reda på varför. Hans jakt blir svår men han får hjälp av en gammal kollega som under en skottlossning på en bar blir invalidiserad och hamnar i rullstol för resten av sitt liv.

Polisens roll övertas ganska omedelbart av FBI som är övertygade om att pengarna ska användas för utbildning av terrorister. Bosch hamnar i blåsväder, milt sagt, när han förhörs av FBI.

Han får order att helt lämna fallet. Om inte… Bosch förstår vinken.

Han får emellertid en hållhake på denna organisation, som gör att han trots deras hot kan fortsätta sin jakt på de verkliga bovarna. Han får hjälp av sin exfru, som han fortfarande älskar. Men älskar hon honom fortfarande? Hon finns i Las Vegas och är professionell kortspelare med poker som huvudnäring.

En annorlunda Bosch-deckare, som verkligen lovar mera med Bosch som privatdeckare.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22