LOS ALAMOS

Sep 15th, 2009 | By | Category: 1998-2, Recension

Av Joseph Kanon
Los Alamos 1997
Översatt av Jimmy Hofsö
Norstedts 1997

Det påstås att författare aldrig kan bli förläggare, däremot fungerar det utmärkt åt andra hållet. Sanningen bakom testen bevisas av denna roman. Kanon var i många år förlagschef på ett av Amerikas största bokförlag innan han bestämde sig för att själv skriva en roman. Att det blev en kriminalroman är något som deckarintresserade bör tacka för, för detta är en mycket spännande sådan i en miljö som haft stor betydelse för historiens gång. I Los Alamos arbetade en rad vetenskapsmän med Robert Oppenheimer i spetsen med att konstruera atombomben. En säkerhetsvakt från denna ohyggligt hemliga värld hittas 1945 mördad i utkanten av Santa Fé, New Mexico Lokal polis ser brottet som sexmord, men en utredning som initieras av arméledningen ser att spåren leder till atombombstillverkarna.

Boken handlar om olika passioner, den ena inte mindre farlig än den andra Den är ytterst spännande, lärorik och man har svårt att lägga den ifrån sig.

JAN NYGREN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22