LIVET ÄR ETT ÄVENTYR

Mar 19th, 2010 | By | Category: 2003-4, Recension

Av Staffan Heimerson
Wahlström & Widstrand 2003

Heimerson tar med läsaren till märkliga, spännande och hisnande platser med en självklarhet som kommer sig av att författaren tycks vara intresserad av allt som är udda. Han berättar, men skryter inte om att vara Staffan Vittfarne. Egentligen är detta en kåseribok (som sådan både rolig och lärorik) men man kan också uppfatta den som delar i en självbiografi även om bitarna inte ligger i kronologisk ordning.

En viktig utvecklingsdel i författarlivet var nog tiden på bildtidningen Se tillsammans med några av 50- och 60-talets skrivande storheter. Heimersons beskrivning av deras makalösa extraknäckande dryper av både kollegial beundran och presshistoria. Alla skrev åt andra tidningar under fantasifulla pseudonymer. Rune Moberg skrev pratbubblor till Lille Fridolf, Ulf Nilson var Malte Näsell när han tillverkade Iduns nyhets- och utrikesdel, Gits Olsson fixade artiklar till Hemmets Journal medan hela gänget efter att Se blev kvar tillverkade kundtidningen Mil åt Scania Vabis.

Så föds kanske en bra författare.

KJELL E. GENBERG

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22