LEVANDE DÖDA

Feb 18th, 2014 | By | Category: 2014-02 feb, Recension

Omslag till Levande dödaAv Peter Winai
Win Books 2013
ISBN 9789198102611, häftad, 226 sidor

Detta är en uppföljare på Ingreppet som jag har recenserat tidigare. Maria Holm på UD och biståndsarbetaren George Cournot är återigen huvudpersoner. Handlingen är till största delen förlagd till Rwanda. Författaren har yrkeserfarenheter som kommer väl till pass i hans skrivande.

George är på uppdrag i Afrika och dras in i den ena skumma affären efter den andra. Det är händelserikt, men den stora hemligheten som han kommer på spåren är brottslig handel med kroppsdelar avsedda för illegala transplantationer. Samtidigt får man som läsare en god inblick i hur livet kan vara i Rwanda och hur svår kvinnornas situation är i Kongo. Och det senare är ingen trevlig läsning.

Peter WinaiMaria Holm gör sig omöjlig på sin arbetsplats och hamnar mer som ett straff eller en förvisning i Rwanda. Där träffar hon sin vän George igen och de båda försöker avslöja transplantationsbrottslingarna. De utsätts för stora faror och det blir mycket spännande.

Författaren har tänkt sig en trilogi och jag läser gärna del tre också eftersom han skriver om angelägna ämnen. Däremot skulle jag önska mig lite djupare persongestaltningar och miljöbeskrivningar. Hans böcker inbjuder ju till det, men han koncentrerar sig istället nästan helt på intrigen och händelsebeskrivningarna och det gör han med den äran.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22