LEVANDE BETE

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2007-1, Recension

Av P. J. Tracy [pseud för Patrcia J. Lambrecht och Traci Lambrecht, mor och dotter]
Live Bait 2004
Översatt av Elisabet Fredholm
Bra Böcker 2006

Levande bete är familjeföretaget P. J. Tracys andra thriller efter den uppmärksammade Monkeewrench-morden. Också detta är en utmärkt historia om ett ovanligt mord som avslutas med en nästan otrolig knorr. Spelplats är Minneapolis under en för våren ovanlig värmebölja. Efter en lugn period strömmar morden in hos polisen och när det blivit fyra på raken drabbas stadsdelen av panik.

Från Monkeewrench-morden känner vi igen utredarna Leo Magozzi och Gino Rolseth som här får hjälp av Aaron Langer och Johnny Maclean. De är trivsamma tillsammans med ett yrkesmässigt och lättsamt gnabb samtidigt som de känner varandras styrkor och svagheter.

De fyra döda är alla äldre och tre visar sig vara judar som överlevt tyska koncentrationsläger. Det finns likheter mellan morden, men poliserna är inte säkra på att de hör samman. När de närmar sig lösningen får alla svårt att tro att detta verkligen är sanningen. Levande bete är en engagerande uppföljare till Monkeewrench-morden. Men den står på egna ben och är mer än läsvärd.

LOTTA BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22