LEONTINES LÄNGTAN

Mar 16th, 2010 | By | Category: 2004-1, Recension

Av Christina Herrström
Pirat 2003

Leontine är florist och översättare. Har tre barn och en man som är framgångsrik konsult och föreläsare med ordbajseri som huvudprodukt och frigörelsen om människans inre resurser och bejakandet av den inre kraften som biprodukter. Leontine är sin mans hustru och sina barns mor. Men när ska hon få vara sig själv? Så långt låter det trivialt.

Det här är en lysande debut. På många sätt. Den är spännande som en kriminalroman. Boken borde tillfredsställa alla feminister. Jag själv, som man, hade dåligt samvete tvärs igenom hela boken, när jag samtidigt som jag läste romanen tittade tillbaka på mitt eget liv. Min egen manliga självupptagenhet. Min totala övertygelse om att det jag gjorde var det viktigaste och mest betydelsefulla för min familj.

Boken är en ordentlig tankeställare för de flesta män i vår tid och Christina Herrström klär av oss män fullständigt, både mentalt och fysiskt.

Sen skriver hon så sinnligt, så fjärran från porr, så intensivt att en man gärna skulle ha ett möte med henne. Men ens osäkerhet skulle nog lysa igenom.

Det är alltså en bok som påverkar en rejält på många plan. Det är sällan det händer. Christina Herrström är att gratulera till Leontines längtan.

LENNART HÖGMAN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22