LEKRUMMET

Sep 11th, 2009 | By | Category: 2005-4, Recension

Av John Connor
The Playroom, 2004
Översättning av Annika Preis
Forum 2005

John Connor är jurist och har arbetat inom engelska polisen och åklagarväsendet. Det märks på de polisiära delarna i den här boken med kriminalassistent Karen Sharpe som huvudperson. Kidnappade barn som utnyttjas sexuellt av pedofiler i högt uppsatta ställningar, brott som är gamla vävs ihop med nya. Det är kompetent skrivet, intrigerna hänger samman, men som läsare är det bara detaljer som återstår när boken går mot sin slut: det mesta har man anat långt innan utredande poliser kommit på spåret. Mycket action i vissa delar, men det räcker inte för att hålla spänningen uppe.

Det som däremot fängslar, och som är mer spännande, är huvudpersonens privatliv och bakgrund, som bara långsamt avslöjas för läsaren. Hon lever med sin dotter, som dock tror att mamman är en släkting som tagit hand om henne när pappa hamnat i fängelse. Hon har också stöd av en oerhört förstående man, men hon vet inte hur hon skall klara denna minst sagt komplicerade familjesituation som har en bakgrund man får förklarad först långt in i boken.

Alltså: Eftersom författaren enligt förlagets text nu skriver på en ny bok med samma huvudperson så är det det man undrar över, inte polisrutinerna.

LEIF-RUNE STRANDELL  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22