LEGENDEN OM JIMMIE VARGAS

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2007-1, Recension

Av Rune Håkansson
Axplock 2006

När en globetrotter blir äldre och försöker berätta en historia kan han välja och vraka mellan olika miljöer. Rune Håkansson, en berest skåning, väljer att förlägga sin debutroman till en av de farligaste städerna på jorden – Buenaventura i Colombia. Här är våldet, korruptionen och prostitutionen så utbredda att ingen reagerar, förutom Jimmie Vargas, en hyvens kille med ett ovanligt välutvecklat rättsmedvetande.

Det är ingen dålig roman. Bitvis är den spännande och författaren har onekligen berättartalang. Vad som förtar det positiva intrycket är allt slarv och alla korrekturfel. När en person får olika namn på en och samma sida, när prepositioner utelämnas vid otaliga tillfällen och när de grammatiska felen är legio, frestas läsarens tålamod alltför mycket.

Att författare inte bör läsa korrektur på sina egna manus är allom känt. Det bör istället anförtros någon eller några på förlaget som ju har det yttersta ansvaret för produkten. Skärpning Axplock!

BIRGITTA GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22